PRIRODNI LIJEK KOD BOLESTI BUBREGA: Napravite efikasan napitak za čišćenje bubrega

 

Zdravlju vaših bubrega pomoći će i ako smanjite unos njihovih najopasnijih neprijatelja

Bubrezi su svojevrsni prečišćivač organizma, koji uklanja oko 2 litre otpadnog materijala i viška vode, što se izlučuje iz tijela putem urina.

Previše otrovnih materija može uzrokovati poremećaje u radu bubrega, mokraćnog sistema i bešike, pa ih zato treba čuvati i redovno ispirati.

Najopasniji neprijatelji bubrega su previše bjelančevina životinjskog porijekla, so, genetski modifikovana hrana, vještački zaslađivači, gazirana pića, previše mliječnih proizvoda, alkohol, lijekovi i droge, previše kofeina i cigarete, pa se trudite da smanjite njihov unos što više možete, prenosi lijekizprirode.com.

Sa druge strane, bubrezima jako prija kalijum, magnezijum, puno čiste vode, svježe voće, povrće i bilje.

Ako želite da osigurate što bolji rad svojih bubrega i da očistite svoje tijelo od toksina, pijte što češće ovaj zdrav i hranljiv napitak!

Potrebni sastojci:

– pola oljuštenog limuna
– 1 oljušten kivi
– 1 banana
– pola vezice svježe sjeckanog peršuna
– 1 šoljica vode

Priprema:

Pomješajte sve sastojke, dodajte vodu i miksujte u blenderu dok ne dobijete lijepu i glatku smjesu. Ako želite da obogatite ovaj napitak i uz detoks bubrega dobijete i pravu vitaminsko-mineralnu bombu, dodajte i pola očišćenog avokada, šaku svježeg spanaća ili kelja i 50 g jezgra oraha.

Pijte jednom dnevno, najbolje na prazan želudac i popravite zdravlje na duge staze!

Leave A Comment