Maske i obloge za podočnjake i bore oko očiju

 

Da bi se smanjili otoci oko očiju, potrebno je dnevno konzumirati najmanje dva litra tečnosti. Pored toga, nudimo vam i efikasne savjete, čijom primjenom možete blagotvorno tretirati podočnjake i predio oko očiju, kao i bore

Maska protiv bora

Jednu kašiku taloga od kafe pomiješati sa pjenasto umućenim jajetom. Dobijena smjesa se nanosi na uglove očiju, a uklanja nakon 15 minuta bezalkoholnim losionom.

Oblozi protiv otoka

U 100 mililitara proključale vode staviti jednu kašičicu cvijeta kamilice i 2 kašičice ružmarina. Sačekati da se čaj ohladi, natopiti komadiće vate i držati na očima 20 minuta.

Protiv podočnjaka

U 100 mililitara proključale vode staviti dvije kašičice ružinih latica i dvije kašičice cvjetova kamilice. Ostaviti da se ohladi, procijediti, natopiti čajem komadiće vate i natapati predio oko očiju.

Za umorne oči

U 250 mililitara prokuhale vode staviti 2 kesice crnog čaja i ostaviti 5 minuta. Nakon toga u čaj umakati komadiće vate i stavljati ih kao obloge ili pak, čaj zalediti u posudi za led i svako jutro kockicama leda masirati predio oko očiju 5 minuta, piše aura.ba.

Leave A Comment