PRIRODNI ANTIKANCEROGEN: Ekstrakt iz bobica ove vočke ubija čelije raka

 

Blushwood – Hylandia dockrillii, u slobodnom prevodu rumeno drvo, biljka je izuzetnih medicinskih svojstava za koju se smatra da bi u bliskoj budućnosti mogla preuzeti primat u borbi protiv vidljivih tumora

Na sjeveru Kvinslenda u Australiji, u području kišnih šuma, razvila se manja populacija Hilandia dockrillii, čija su svojstva naučnici proučavali tokom osam godina te došli do zapanjujućih podataka.

Od 300 životinja (psi, mačke, konji, tasmanijski đavoli) kojima su bili vještački izazvani tumori vrata i melanomi, primjena ekstrakta iz bobica ove biljke izliječila je tumor u 75% slučajeva te se, prema navodima istraživača, nijedan od izlječenih tumora naknadno nije vratio.

Pokazalo se da sastojak koji se nalazi u bobicama ubija ćelije tumora, preusmjerava krvotok od zaraženog tkiva i podstiče imuni sistem organizma na aktivno razlaganje tumorskih ostataka.

Istraživači su napomenuli kako ovaj lijek nema nikakve nuspojave. Naime, prvi efekti djelovanja vidljivi su u roku od pet minuta, dok cijeli tumori nestaju u roku od 15-ak dana, jednostavno otpadajući s kože. No, biljka ima i svojih ograničenja. Izrazito ju je teško uzgojiti na područjima van sjevernog Kvinslenda, piše herbateka.eu.

Leave A Comment