PRIRODNI GEL ZA OTEČENE NOGE: Ubrzajte cirkulaciju, osvježite se i sačuvajte zdravlje vena!

Prvi znak loše cirkulacije i zadržavanja tečnosti je oticanje nogu, zato napravimo hladni gel i njime ublažimo napetost, i umanjimo rizik od proširenih vena…

Otečene noge su prvi znak loše cirkulacije i zadržavanja tečnosti u bilo kojem delu nogu (uključujući stopala, zglobove, listove i bedra). Noge najčešće otiču zbog vrućine, dugog stajanja ili sjedenja, i stanja kao što su debljina ili trudnoća, kada je opterećenje nogu toliko da su posljedice upale i poremećaji u venskoj cirkulaciji.

Ovim prirodnim gelom za otečene noge možemo da ubrzamo kretanje krvi u krvotoku i za kratko vrijeme se potpuno osvježiti i revitalizovati.

Sastojci:

– 50 g gela Aloe vera
– 10 kapi eteričnog ulja limunskog eukaliptusa
– 5 kapi eteričnog ulja kamforovca ili nane
– 5 grama kristala mentola ili kamfora
– kašičica biljnog glicerina ili baznog ulja (maslinovo)

Priprema:

Pomiješati mentol s glicerinom ili uljem, i kad se rastopi sve pomiješati s gelom Aloe vera i eteričnim uljima. Dobijeni gel staviti u posudu i držati u zamrzivaču. Upotrebiti prema potrebi.

Gel Aloe vera će smanjiti bol ili eventualnu upalu, zahvaljujući visokoj koncentraciji enzima i salicilne kiseline, i prenjeće duboko u kožu sve ljekovite sastojke pripravka. Eterično ulje limunskog eukaliptusa smanjiće bolove i ukočenost u mišićima, a eterična ulja kamfora i nane će podstaći cirkulaciju i pojačati osjećaj hlađenja i lakoće u nogama.

Izvor: lovesensa.rs