OVIH ŠEST NAMIRNICA NE SMIJETE JESTI: Poslušajte stručnjaka za trovanje hranom!

Zbog toga i na temelju iskustva tvrdi kako sirove kamenice, sirove klice te nekuhana jaja spadaju u samo neke od namirnica koje ne vrijedi konzumirati.

Odvjetnik Bill Marler je prestao jesti određenu hranu nakon što je proveo više od 20 godina radeći na sudskim sporovima vezanim uz trovanje hranom. U časopisu Food Poisoning Journal objavio je članak objašnjavajući koju je hranu maknuo iz svog jelovnika. I to sve nakon što je u parnicama za svoje klijente koji su se razboljeli od pokvarene hrane dobio više od 600 milijuna dolara.

Zbog toga i na temelju iskustva tvrdi kako sirove kamenice, sirove klice te nekuhana jaja spadaju u samo neke od namirnica koje ne vrijedi konzumirati.

Sirove kamenice

Sve češće su bolesti vezane uz konzumaciju školjki. Nažalost tome je razlog i globalno zagrijevanje koje je odgovorno za zagrijavanje mora. Naime, mikroorganizmi rastu kako se more zagrijava, te se ti isti mikroorganizmi talože u kamenicama.

Prethodno razrezano ili oprano voće i povrće

Možda je razrezano voće ili povrće praktično, pogotovo ako ste lijeni i odgovara vam kada je netko obavio dio posla umjesto vas. No, imajte na umu kako su vam veće šanse za zarazom ako je više ljudi uključeno u proizvodnju hrane.

Sirove klice

Klice su čest uzrok zaraze, a često prenose salmonelu i escherichiu coli.

Slabo pečeno meso

Kako bi se uništile bakterije meso treba pripremati na 160 stupnjeva!

Nekuhana jaja

Sve što možemo reći je – salmonela. Marler smatra kako su manje šanse da se otrujete od sirovih jaja nego prije 20 godina, no nemojte riskirati.

Nepasterizirano mlijeko ili sok

Pasterizacija smanjuje sadržaj vitamina i ubija korisne bakterije te uništava enzime. No, Maler tvrdi, kako ‘sirova’ pića mogu biti opasna, a da pasterizacija nije opasna. Kaže kako se povećava rizik od zaraze bakterijama, virusima i parazitima ako se preskače postupak pasterizacije.

Leave A Comment