Ovo piće koje NEPRESTANO KONZUMIRATE prepuno je kancerogenih kemikalija!

Ovo su samo neki od razloga zašto biste trebali prestati konzumirati ove sokove.

Iako su zdravstveni rizici gaziranih pića dobro poznati, ljudi ih i dalje piju. Ne prestaju konzumirati sokove koji su puni šećera i dodataka. Svi već znaju kako od pretjerane konzumacije gazirani pića dolazi do povećanog rizika od dijabetesa, pretilosti, karijesa, bolesti srca.

Ovo su samo neki od razloga zašto biste trebali prestati konzumirati ove sokove.

Može dovesti do osteoporoze

Sva gazirana pića sadrže fosfate ili fosforne kiseline koje su zaslužne za onaj kiselkasti okus i poboljšavaju njihov vijek trajanja. Fosforna kiselina postoji u mnogim namirnica, ali previše konzumacije može dovesti do srčanih i bubrežnih problema, gubitka mišićne mase, osteoporoze, a može ubrzati proces starenja. Previše fosforne kiseline u odnosu na unos kalcija može uzrokovati gubitak koštane mase, a kofein u gaziranim sokovima može ometati apsorpciju kalcija.

Uzrokuje karijes

Soda otapa zubnu caklinu. Ova bezalkoholna pića su odgovorna za udvostručenja ili utrostručenje pojave karijesa. Kiselost gaziranih sokova je još gore za zube, čak za razliku od šećera koji se nalazi u bombonama. Limunska kiselina u sokovima oštećuje caklinu.

Povisuje masnoću u tijelu

Soda značajno doprinosi pretilosti. A čak i light bezalkoholna pića ne služe gubitku na težini. Naprotiv, od njih se debljate. Umjetni zaslađivači izazivaju cijeli niz fizioloških i hormonalnih reakcija koje su zaslužne za dodatne probleme s težinom, piše heatlhiestaranlternative.com

Gazirana pića sadrže kancerogene aditive

Umjetna karamela popularan je dodatak u mnogim gaziranim sokovima, poput Coca Cola kojima daju smeđu boju. Ovaj sastojak sadrži 2-metilimidazola i 4-metilimidazola. Za obje je pronađeno da uzrokuje rak kod životinja.

Dovodi do bolesti

Jetra – Konzumacija previše bezalkoholnih pića vas stavlja pod povećanim rizik za obolijevanje od ciroze jetre.
Dijabetis – Sve što potiče debljanje povećava rizik od dijabetesa. Pijenje sode usporava sposobnost tijela da obradi šećera.
Demencija – Istraživači su otkrili vezu između povećanja šećera u krvi i povećanog rizika za demenciju. Visoke doze slatkih napitaka mogu oslabiti pamćenje i sposobnost donošenja odluka, što potencijalno dovodi do razvoja bolesti kao što je Alzheimerova bolest.
Srčane bolesti – slatka pića mogu povećati neke od glavnih faktora rizika za bolesti srca. Brojne studije su otkrili jasne veze između unosa šećera i rizik od bolesti srca. Samo jedno gazirano slatko piće dnevno može dovesti do 20% većeg rizika od srčanog udara ili smrti od srčanog udara.

Leave A Comment