I opasnije nego se uvriježeno misli – energetska pića i vodka recept su za nevolje

Miješanje alkohola i energetskih pića s ciljem potpunog uneređenja moglo bi biti daleko opasnije nego se isprva mislilo, smatra psiholog Peter Miller, a prenosi Dailymail. Partijaneri koji miješaju vodku i energetsko piće, pokazuju laboratorijske studije, u opasnosti su jer miješajući ova dva pića stvaraju osjećaj da su u stanju piti dulje, samim time postižući veću razinu opijenosti.

Znanstvenici sa Sveučilišta na Floridi vjeruju kako je ova kombinacija veoma opasna jer zavarava na način da pijane osobe često misle da su trijezne ili dovoljno trijezne za upravljanje automobilom.

Miješanje alkohola i energetskih pića s ciljem potpunog uneređenja moglo bi biti daleko opasnije nego se isprva mislilo, smatra psiholog Peter Miller, a prenosi Dailymail. Partijaneri koji miješaju vodku i energetsko piće, pokazuju laboratorijske studije, u opasnosti su jer miješajući ova dva pića stvaraju osjećaj da su u stanju piti dulje, samim time postižući veću razinu opijenosti. Naime, studije koje traže statističku povezanost između određenih formi ponašanja i onih koji miješaju energetska pića i alkohol pokazuju da su ti ljudi skloniji konzumaciji većih količina alkohola, sudjelovanju u agresivnijim radnjama, ozlijeđivanju te vožnji u alkoholiziranom stanju.

Prema anketama, tri od četiri studenta u Europi i SAD-u vole miješati upravo ovu kombinaciju pića. No, uloga energetskih pića je nedovoljno istražena, a velik dio posla odnosi se još uvijek na proučavanje učinaka kod miješanja malih količina alkohola s jednim energetskim pićem, napominje Miller.

Ono što brine, kazao je profesor Miller je to da istraživanje ne uključuju stvarnu potrošnju I konzumaciju ovog koktela, jer laboratorijska istraživanja podrazumijevaju testiranje jednog alkoholnog i jednog energetskog napitka – što je ekvivalent jednoj šalici kave.

Leave A Comment